Benvinguts a la pàgina de la nostra Mancomunitat

foto_responsableLa Mancomunitat Pla de Mallorca està integrada pels catorze municipis del centre de Mallorca ( Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany), municipis amb unes característiques semblants, amb poblacions que tradicionalment havien tingut economies principalment agràries. Són municipis on encara es conserven les arrels pròpies de la mallorquinitat, tant de caire folklòric, cultural, gastronòmic i paisatgístic; fins al punt, que m’atreviria a dir, que no es coneix Mallorca si no s’ha tingut ocasió de visitar aquests municipis i compartir uns dies amb el seus veïns.

La Mancomunitat del Pla va néixer per fer possible la implantació d’alguns serveis que de manera individual els pobles que la integren no podien assumir. Essent així, tenim mancomunats els serveis de recollida de residus urbans, serveis socials, educació d’adults i el servei de promoció econòmica. L’objectiu és que els veïns del Pla puguin gaudir dels mateixos serveis que la resta de municipis de Mallorca, sense que es vegin afectats pel fet de ser municipis petits.

Des d’aquesta pàgina web volem donar a conèixer i apropar-vos aquests serveis, i a poder fer suggeriments i propostes que sens dubte ens serviran per poder millorar dia a dia, fent així possible que la Mancomunitat estigui oberta a tots.

La Presidenta

Joana Maria Pasqual Sansó